Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen van ouders. Graag zetten we de antwoorden op de meest gestelde vragen voor u op een rij:

 1. Moet ik opnieuw noodopvang voor de BSO aanvragen nu de maatregelen verlengd zijn?
  U hoeft de noodopvang niet opnieuw aan te vragen. We zetten de noodopvang voort op basis van de huidige planning. Deze wordt vanaf maandag 8 februari aansluitend aan de schooltijden voortgezet. Tijdens de aankomende voorjaarsvakantie is er noodopvang voor hele dagen. Eventuele wijzigingen in uw planning horen we graag van u.
 2. Ik heb mijn kind opgegeven voor de vakantieopvang in de voorjaarsvakantie. Gaat dat nu ook niet door?
  De BSO is alleen voor noodopvang geopend. Helaas kan het vakantieprogramma voor reguliere BSO niet doorgaan. We zullen deze wijzigingen zo snel mogelijk administratief verwerken.
 3. Kan mijn kind naar de (nood)opvang bij een neusverkoudheid?
  We volgen de landelijke adviezen van het RIVM. Met behulp van de beslisboom van branchevereniging BOinK kunt u vaststellen of we uw kind (met neusverkoudheid) op de noodopvang kunnen ontvangen.
 4. Als er een kind positief is getest en de hele groep moet in quarantaine. Kan ik die dagen dan inzetten als ruiltegoed?
  Tijdens een verplichte quarantaine van de groep kan geen ruiltegoed worden opgebouwd.
 5. Krijg ik compensatie van de facturen?
  U krijgt vanuit de overheid een tegemoetkoming van de eigen bijdrage tot het maximum uurtarief. Dit is het uurtarief waarover de Belastingdienst maximaal kinderopvangtoeslag betaalt. Op dit moment worden de tegemoetkomingen nader uitgewerkt.
 6. Moet ik de facturen van de kinderopvang blijven betalen?
  Ja. Alleen als u de rekening in deze periode betaalt, houdt u het recht op toeslag en tegemoetkoming vanuit de rijksoverheid.
 7. Waar vind ik actuele informatie over corona?