Kinderopvang gaat weer helemaal open


Wat fijn dat we alle kinderen weer mogen verwelkomen!

Alle kinderen kunnen weer naar de kinderopvang op de dagen volgens contract. Uiteraard blijven de geldende gezondheidsmaatregelen de komende tijd van kracht. De beslisboom geeft u snel inzicht in de geldende gezondheidsregels en wat te doen bij milde klachten.

Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben, neem dan contact op via corona@learning-community.net of op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 uur via (030) 670 21 77.

 

Veel gestelde vragen

We krijgen veel vragen van ouders. Graag zetten we de antwoorden op de meest gestelde vragen voor u op een rij:

 1. Kan mijn kind naar de opvang bij een neusverkoudheid?
  We volgen de landelijke adviezen van het RIVM. Met behulp van de beslisboom van branchevereniging BOinK kunt u vaststellen of we uw kind (met neusverkoudheid) mogen ontvangen.
 2. Krijg ik compensatie van de facturen?
  U krijgt vanuit de overheid een tegemoetkoming van de eigen bijdrage tot het maximum uurtarief. Dit is het uurtarief waarover de Belastingdienst maximaal kinderopvangtoeslag betaalt. Op dit moment worden de tegemoetkomingen nader uitgewerkt.
 3. Wanneer krijg ik tegemoetkoming van de overheid?
  Nu de heropeningsdatum van de BSO bekend is, zullen Toeslagen en de SVB alles in het werk zetten de tegemoetkoming over de sluitingsperiode te berekenen en uit te keren aan de ouders die met kinderopvangtoeslag gebruik maken van kinderopvang. De SVB betaalt de tegemoetkoming begin juni uit aan deze ouders. Ouders hoeven hiervoor geen aanvraag te doen, de tegemoetkoming wordt ambtshalve betaald op basis van gegevens van de Belastingdienst/Toeslagen. Bron: www.veranderingenkinderopvang.nl
 4. Ik ontvang tegemoetkoming vanuit de gemeente. Hoe ontvang ik compensatie?
  Gemeenten verzorgen de tegemoetkoming voor ouders die met een gemeentelijke bijdrage gebruik maken van kinderopvang. Meer informatie over de data waarop de tegemoetkoming wordt uitgekeerd en de aanvraagprocedure voor de ouders zonder kinderopvangtoeslag, volgt via de reguliere kanalen, waaronder www.rijksoverheid.nl en de website van de SVB.
 5. Ik ontvang geen kinderopvangtoeslag. Hoe ontvang ik compensatie?
  Ouders die zonder kinderopvangtoeslag of een bijdrage van de gemeente tijdens de eerste en /of tweede lockdown de reguliere facturen van de kinderopvang of buitenschoolse opvang hebben betaald, kunnen vanaf 15 mei tot en met 15 juli 2021 een aanvraag doen voor de Tijdelijke tegemoetkomingsregeling KO zonder overheidsvergoeding (TTKZO). Bij de aanvraag dient u de betaalde facturen voor de kinderopvang aan te leveren en een Verklaring kinderopvang, die ondertekend is door ons. Deze verklaring kunt u per mail aanvragen bij Klantencontact o.v.v. de namen van uw kind(eren). Meer informatie vindt u hier.
 6. Kan ik een sneltest gebruiken om mijn kind op corona te testen?
  Sneltesten bij kinderen volstaan niet. Als u deze testen gebruikt, kan de GGD de kinderen niet goed in kaart brengen en ook niet starten met een bron-contactonderzoek met scholen en/of kinderopvang. Op advies van de GGD raden we ouders aan echt een afspraak te plannen voor een test via de GGD.
 7. Gebruiken medewerkers van de kinderopvang wel zelftesten?
  De regering heeft zelftesten beschikbaar gesteld voor medewerkers in de kinderopvang. Het doel van deze preventieve zelftesten is sneller besmettingen met het coronavirus op te sporen en mogelijke uitbraken te voorkomen. Hiermee wordt het preventief zelftesten ingezet als extra middel om de veiligheid op en rondom de kinderopvang te vergroten en de continuïteit van de kinderopvang te bevorderen. Mogelijk hoeven hierdoor ook minder kinderen in quarantaine en minder getest te worden. Deze test komt niet in de plaats van de reguliere GGD testen. Bij corona gerelateerde klachten laten onze medewerkers zich uiteraard testen door de GGD.
 8. Waar vind ik actuele informatie over corona?