Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen van ouders. Graag zetten we de antwoorden op de meest gestelde vragen voor u op een rij:

 1. Kan mijn kind naar de opvang bij een neusverkoudheid?
  We volgen de landelijke adviezen van het RIVM. Met behulp van de beslisboom van branchevereniging BOinK kunt u vaststellen of we uw kind (met neusverkoudheid) mogen ontvangen.
 2. Krijg ik compensatie van de facturen?
  U krijgt vanuit de overheid een tegemoetkoming van de eigen bijdrage tot het maximum uurtarief. Dit is het uurtarief waarover de Belastingdienst maximaal kinderopvangtoeslag betaalt. Op dit moment worden de tegemoetkomingen nader uitgewerkt.
 3. Wanneer krijg ik tegemoetkoming van de overheid?
  Nu de heropeningsdatum van de BSO bekend is, zullen Toeslagen en de SVB alles in het werk zetten de tegemoetkoming over de sluitingsperiode te berekenen en uit te keren aan de ouders die met kinderopvangtoeslag gebruik maken van kinderopvang. De SVB betaalt de tegemoetkoming begin juni uit aan deze ouders. Ouders hoeven hiervoor geen aanvraag te doen, de tegemoetkoming wordt ambtshalve betaald op basis van gegevens van de Belastingdienst/Toeslagen. Bron: www.veranderingenkinderopvang.nl
 4. Ik ontvang geen kinderopvangtoeslag. Hoe ontvang ik compensatie?
  Voor personen zonder kinderopvangtoeslag zal dit gaan verlopen middels een aanvraagprocedure bij de SVB. De aanvraagprocedure wordt naar verwachting medio mei opengesteld via de website van de SVB. Bron: www.veranderingenkinderopvang.nl
 5. Ik ontvang tegemoetkoming vanuit de gemeente. Hoe ontvang ik compensatie?
  Gemeenten verzorgen de tegemoetkoming voor ouders die met een gemeentelijke bijdrage gebruik maken van kinderopvang. Meer informatie over de data waarop de tegemoetkoming wordt uitgekeerd en de aanvraagprocedure voor de ouders zonder kinderopvangtoeslag, volgt via de reguliere kanalen, waaronder www.rijksoverheid.nl en de website van de SVB.
 6. Kan ik een sneltest gebruiken om mijn kind op corona te testen?
  Sneltesten bij kinderen volstaan niet. Als u deze testen gebruikt, kan de GGD de kinderen niet goed in kaart brengen en ook niet starten met een bron-contactonderzoek met scholen en/of kinderopvang. Op advies van de GGD raden we ouders aan echt een afspraak te plannen voor een test via de GGD.
 7. Waar vind ik actuele informatie over corona?